SMALL-3606

The Golden Dean

Gold sculpture for Het Hem

2021

Inflation is art

Inflatables inzetten als kunstobject; daar zetten wij graag en steeds meer onze jarenlange expertise voor in. Zo mochten wij voor Het Hem in opdracht van Golden Dean (Dean Hutton), een inflatable kunst sculptuur maken: Soft Vxnxs, 2021. Het staat in de prachtige ruimte van de oude kogelfabriek Het Hem. En is gemaakt voor de speciale expositie Chapter 4OUR: Abundance (ontwikkelt door een team van curatoren van Het HEM in dialoog met Simon(e) van Saarloos).

 

_MG_8410
SMALL-3318 (1)

Duurzaamheid

Soft Vxnxs, 2021 is gemaakt van een duurzaam en stevig goud materiaal. Zorgvuldige materiaalselectie heeft gezorgd voor een eindproduct waar duurzaamheid en vormbehoud zijn geborgd. Erg belangrijk bij een expositie die gedurende langere tijd te zien is. 

 

Over het object:

“Soft Vxnxs is a tenderqueer sculpture that seeks to create a space for vulnerability and comfort. Goldendean addresses the personal and political experience of hypervisibility; A fat, queer, trans body is both very visible and invisible or unimportant at the same time.”

 

Het proces

Als eerst is een 3d model ontworpen om de juiste vormen te bepalen. Vervolgens is het digitale ontwerp volledig tot wens opgemaakt. Daarna is de productie van de sculptuur gestart. Hierbij  is de inflatable tot in de kleinste details nagelopen. Na de goedkeuring, is  ons technische team aan de slag gegaan met de installatie bij Het Hem. Meer weten over Het Hem en de expositie? Klik hier!

 

20210423_141627 (1)
golden-dean-binnen-hem

Reactie Het HEM (Linde Dorenbosch)

Het was een fijne, supervlotte en pragmatische samenwerking. In heel korte tijd heeft Publi air van een eerste schets de definitieve inflatable kunnen maken. Ondanks dat de kunstenaar in Zuid-Afrika zat waren de lijnen steeds kort en heeft Publi air snel geschakeld en gehandeld. 

 Wij (Het Hem) en de kunstenaar (golden dean) zijn heel erg tevreden met met het resultaat. En dat ook nog in zo'n korte productietijd! De service van Publi air was heel goed, er was veel direct contact en Publi air denkt mee en is erg betrokken in het gehele proces.

 

Verhuizing

In november is de inflatable Soft Vxnxs verplaatst naar Utrecht voor het “What you See Festival”. Het kunstwerk ligt nu in de Bibliotheek van Utrecht op het Neude. Meer weten over het “What you See Festival”? Klik hier! 

 

20210423_141627 (1)

Heb jij ook een idee voor een opblaasbaar kunstobject en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met Pepijn of Samuel.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: