Oranje-legend-KNVB-Publi-air-3

Solide 3D Oranje Legends

Samenwerking tussen Publi air - Tribe Company - KNVB

2024

Oranje Fan Walks  & Oranje Legends

Tijdens het EK 2024 in Duitsland zorgen de Oranje Fan Walks voor een spectaculaire sfeer rondom de wedstrijden van het Nederlands elftal. Duizenden Nederlandse supporters, gehuld in oranje kleding en met vlaggen en trommels, verzamelden zich voorafgaand aan elke wedstrijd op centrale punten in de gaststeden. Vanaf daar lopen ze in een feestelijke optocht naar de stadions, onder begeleiding van muziek en luid gezang. Deze fan walks, bekend om hun uitbundigheid en saamhorigheid, trokken veel aandacht en brachten een vrolijke en energieke stemming met zich mee, niet alleen bij de Nederlandse supporters maar ook bij de lokale bevolking en andere voetbalfans.

Onze vaste klant Tribe Company nam contact met ons op met het idee om Oranje legends als opblaasbare helium objecten te maken om mee te nemen tijdens de Oranje Fan Walks, georganiseerd door de KNVB, gedurende het EK in Duitsland.

 

Oranje Legends- EK Duitsland 2024

Wat een geweldig idee waar we zeker mee aan de slag wilden gaan. Publi air adviseerde echter om af te stappen van het oorspronkelijke plan om dit als heliumobject te maken. Gezien het budget en het gewenste eindresultaat, bleek een solide 3D-object op een paal hoog boven de mensenmassa een veel betere optie.

Zo gezegd, zo gedaan. Het plan was geboren om solide oranje legends te maken die tijdens de beruchte Oranje Fan Walks boven het publiek uit torenden. 

Om de legends goed te kunnen dragen tijdens de Fan Walk, zijn de objecten uitgerust met een draagpaal en een bandelier.

Het resultaat mag er zijn! Filmpjes van de Fan Walks gingen wereldwijd viraal. Samen met het Oranje Legioen bewogen de beelden van links naar rechts op het inmiddels wereldberoemde nummer van Snollebollekes.

 

 

Uitvoering & maatwerk

Het creëren van deze solide Oranje Legends vereiste precisie en vakmanschap. In het atelier werden de objecten zorgvuldig uit EPS (geëxpandeerd polystyreen) gefreesd, wat zorgde voor een licht maar stevig basisontwerp.

Vervolgens werden de objecten voorzien van een extra sterke coating die niet alleen voor duurzaamheid zorgde, maar ook een realistische betonlook afwerking gaf. Deze afwerking gaf de legends een robuuste en indrukwekkende uitstraling.

De KNVB koos uiteindelijk om de volgende Oranje Legends te vervaardigen:

Dennis Bergkamp
Ruud Gullit
Marco van Basten
Arjan Robben
Johan Cruijff

 

 

Interactie met de Fans!

Een van de belangrijkste voordelen van onze opvallende inflatables en 3D Solids is de attentiewaarde. Wij weten als geen ander dat onze creaties een enorme impact kunnen maken. Ze worden gefilmd, gefotografeerd, er worden selfies mee gemaakt en de fans willen graag rondom de Oranje Legends meelopen in de mars. Dit EK is....nu al legendarisch!

Foto's en video's:

Dutchorangebus (de oranjebus) 
Ons oranje
RIAS IMMINK
nos - Matthijs Westrate 
Dutchfanatics

 

Interesse in een te gekke activatie of aankleding van een event?

Een keer met ons team brainstormen over inflatable fan items of event aankleding?
Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

 

 

 

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: