Planet IFFR - Film Festival Rotterdam

De aantrekkingskracht van een reuzenplaneet

2017

De uitdaging

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland. Het festival trekt al decennialang liefhebbers van onafhankelijke en artistieke films naar de bioscoop. Voor de 46 ste editie in 2017 luidde het thema ‘Planet IFFR’. IFFR wilde de aandacht trekken van bezoekers door het thema overal uitvergroot terug te laten komen. In de loop der jaren hebben wij van alles en nog wat uitvergroot, dus vroeg het festival of we wilden meedenken over iets bijzonders.

Onze oplossing en uitwerking

Tijdens een paar vruchtbare brainstormsessies met IFFR kwamen we uit op een aantal mooie ideeën. Hieruit heeft IFFR gekozen voor opblaasbare planeten. Prachtig gekleurd en in diverse formaten, met de kenmerkende tijger die er trots op prijkt. Het doel was om de aandacht te trekken, terwijl de inflatables tegelijkertijd als decoratie zouden dienen. Met levensgrote planeten moest dat zeker lukken, was de gedachte.

Wij produceerden al deze opblaasbare hemellichamen. Vooral de reuzenplaneet op het Stationsplein viel op, met z’n diameter van maar liefst 5 meter. Niet alleen bezoekers van het festival, ook willekeurige voorbijgangers maakten er maar al te graag foto’s van om deze te delen op social media. En omdat we de planeten hadden voorzien van interne verlichting, bleven ze ook ’s avonds het stralende middelpunt van de belangstelling.

Voor de aankleding binnen produceerden we kleinere planeten. Klein is daarbij een groot woord, want met diameters die varieerden tussen de 1 en 2 meter waren ze op alle locaties goed zichtbaar. Ook deze planten werden door bezoekers massaal gedeeld op social media. Na het IFFR was de rol van de planeten nog niet uitgespeeld: het succes was zo groot dat ze werden meegenomen naar het filmfestival in Cannes.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: