ame gouden bal

Opblaasbare Gouden Bal

Club AME ~ Sao Paulo

2019

Dansjes wagen onder de 6 meter grote opblaasbare gouden bal

Het festivalseizoen staat weer op ons te wachten, zo ook in Sao Paulo (Brazilië). In opdracht van TwofiftyK mochten we voor Club AME deze gave opblaasbare gouden spiegelbol produceren. De opdracht was een ultieme eyecatcher boven de vaste DJ booth waarbij veiligheid gegarandeerd moest worden.

TwofiftyK is het design bureau in Nederland dat all-in concepten realiseert binnen de dance branche. Met een duidelijk doel kwamen ze bij ons. Er moest een gouden opblaasbare spiegelbal gerealiseerd worden van maar liefst 6 meter dia. Andere randvoorwaarde waren, dat deze opblaasbare gouden bal voor minimaal een jaar inzetbaar moest zijn tijdens alle themafeesten. En de deadline moest gehaald worden. We hadden maar 4 weken de tijd tot levering. Een uitdagende opdracht waar we met veel plezier aan zijn gestart.

Je zou zeggen dat een ontwerp van een grote bal appeltje eitje is. Je bepaalt uit hoeveel schillen de bal moet bestaan en klaar. Maar omdat de veiligheid een grote rol speelt, is het belangrijk te schetsen hoe de bal aan de trus bevestigt wordt. In het ontwerp moesten dus alle schillen, ophangpunten en ventielen goed worden weergegeven. Op een foto is te zien hoe wij dit op een duidelijke manier aangeven.  

Na dit akkoord is de productie van de gouden bal gestart. De bal bestaat uit twee lagen een binnenbal van vrij dik materiaal en een buitenbal hiervoor is een spiegelend materiaal gebruikt in een gouden kleur. De productie van de bal ging voorspoedig en binnen een aantal weken konden wij de opblaasbare gouden bal testen. Samen met TwofiftyK hebben wij de bal in een loods opgeblazen om de bal te controleren en te laten zien hoe je een bal van dit formaat het beste kan opblazen en installeren.

Na deze finale check, is het transport naar Brazilië ingezet. Op dit moment zijn we een paar weken verder en shined onze gouden reuze spiegelbal in de club! Door het projecteren van verschillende lichten, krijgt de bal steeds weer een andere uitstraling. Door de spiegel ziet ook het publiek zichzelf dansen en feesten in de bal.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: