Gouden Astronaut Publi air

Opblaasbare Gouden Astronaut 

#OnsEchteGoud

2019

Wat was dit een gaaf project! In opdracht van Xsaga - staging brands engaging people - hebben we deze reusachtige gouden astronaut geproduceerd voor de opening van de Museumweek 2019. Deze opblaasbare astronaut is een replica van het astronautenpak waarin André Kuipers naar de ruimte is geweest.

#OnsEchteGoud is een bekend begrip voor de Museumweek. Al jaren ontwikkelen zij een opvallend gouden object voor de lancering van deze week. Dit jaar wilde ze iets anders, iets groters om nog meer op te vallen. Zo zijn zij bij ons terecht gekomen voor advies en het ontwikkelen van dit gigantische astronauten ruimtepak.

De vraag was of wij een onwijs grote gouden astronaut konden maken. “Natuurlijk kunnen wij dit!” was onze reactie. “Onze expertise is om merken groots te laten opvallen met opblaasbare producten.” Wij zijn met Xsaga rond de tafel gaan zitten om alle wensen en randvoorwaarden te bespreken. Van de deadline, de plaats van inzet tot aan welk materiaal gebruikt zou gaan worden.

Het was een strakke deadline, binnen 4 weken moest de astronaut gerealiseerd worden. Het productieteam is eerst gestart met een design-model, waarbij de astronaut klein en op schaal is na gemaakt. In de tussentijd zijn er print-samples gemaakt van de mogelijke gouden kleuren. Er werd gekozen voor een speciaal op maat geproduceerde gouden stof, speciaal voor dit project. Na het akkoord, is de productie van de gouden astronaut direct gestart.

Twee weken later was het resultaat daar, een reusachtig gouden astronaut van maar liefst 15 meter lang en 15 meter hoog. Hierna zijn er nog details en accenten met airbrush aangebracht om bijvoorbeeld ritsen en de naam van André Kuipers te verduidelijken. Iedereen was enthousiast na het zien van de eerste productie-beelden.

Omdat het een uniek en groot project was, hebben we voorafgaand aan de inzet een keer getest met onze partner Clipper MS. Zij hebben vervolgens ook de verschillende dagen de volledige inzet verzorgd. Het was nog even spannend of de astronaut op de eerste locatie zou passen, hij was toch wel echt heel groot ;) Dit is gelukkig allemaal goed gekomen.

Met veel plezier hebben wij dit project in samenwerking met Xsaga voor de Museumweek uitgevoerd en we kunnen niet wachten om weer voor ze aan de slag te gaan!

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: