Gogo-tours-Flamingo-premiums

Hoe de roze flamingo synoniem werd voor GoGo Tours 

Awesome Impact for Brands

2023

Wie is er niet op vakantie geweest via een jongerenreis? Misschien wel een van de mooiste momenten van je leven. Met een aantal vrienden en vriendinnen, 2 weken lang de costa’s onveilig maken. Beach party’s, nachten doorhalen in de plaatselijke disco’s en overdag natuurlijk uitbrakken aan het zwembad of op het strand.

GoGo Tours: de nr.1 in jongerenreizen

Sinds 2013 werkten wij al samen met Sunweb, een van de reisbureaus van de Sunweb Group. Voor hen ontwikkelde we een luchtbed in de vorm van hun toenmalige logo. Een leuke gadget en mooie branding voor Sunweb. De samenwerking en het resultaat smaakte naar meer!

 

sunweb-luchtbed-publi-air

Toen dochter GoGo Tours zich begin 2017 melde werd er ons gevraagd mee te denken aan een leuke inflatable gadget voor hun klanten. Een gadget die weg te geven was aan jongeren die een reis boekte bij GoGo Tours.

Als je tussen de 16 en 26 jaar oud bent en op zoek bent naar een actieve, zonovergoten vakantie vol feesten, dan is GOGO natuurlijk het merk bij uitstek. GOGO bied je de beste feesten, geweldige activiteiten en beroemde DJ's op Europese topbestemmingen.

 


 

 

De roze flamingo van GoGo Tours

Samen met GoGo Tours zijn we de conceptontwikkeling van de inflatable premium gestart. Rond 2017 begonnen inflatables voor de zomer steeds leukere en opvallende vormen te krijgen. De welbekende eenhoorn is natuurlijk ook niet meer weg te denken uit menig zwembad.

Uiteindelijk hebben we gekozen om een zwemring in te zetten. Zodat je erop kunt dobberen, maar ook eenvoudig kunt gebruiken als gadget tijdens een feest. Een zwemring is natuurlijk makkelijker te gebruiken dan een luchtbed.

Als vorm zijn we uitgekomen bij de roze flamingo. Een dier wat synoniem staat voor de zomer, zon en strand. En natuurlijk door zijn kleur en lange nek een opvallende verschijning is. De roze GoGo Tours flamingo was geboren. En hoe!

 

Campagne GoGo Tours

De inflatable flamingo werd direct ingezet voor marketing doeleinden. Niet alleen kon je de flamingo cadeau krijgen bij het boeken van een reis, ook werd de flamingo direct ingezet in campagne beelden. Het gaf een heel herkenbaar beeld, vrolijke jongeren op vakantie, vergezeld van een opvallende roze flamingo met GoGo Tour logo.

De zomer van 2017 stond dan ook in het teken van deze vrolijke roze verschijning.

Overal waar GoGo Tours een eindbestemming had, verscheen de roze flamingo. Op het strand, in de zee… maar ook in de avond op de boulevard, in de kroeg en de nachtclubs.

Viral & spin off

Jongeren zijn gek op social media, dus onze roze vogel ging al snel het wereldwijde web op. Geen vakantie snap of insta zonder flamingo. Dit droeg enorm bij aan het bereik van Gogo Tours. Dat was niet alleen goed voor de branding, ook hun naamsbekendheid kreeg een enorme boost in binnen en buitenland.

De flamingo werd zelfs onderdeel van de populaire pool party’s op Star Beach in Chersonissos. Dit leverde niet alleen fantastische feesten op maar ook hele waardevolle content voor Gogo Tours.

 

Merkassociatie GoGo Tours

Als je vandaag de dag de website van GoGo Tours bekijkt of het merk op zoekt op Google, dan is onze roze flamingo nog overal te zien.

Het weggeven van deze unieke inflatable premium heeft bijgedragen de ontwikkeling en positionering van GoGo Tours. Niet alleen stond de flamingo voor een positieve merkassociatie, het interactieve element van de flamingo (spelen, zwemmen, feesten) heeft ervoor gezorgd dat mensen plezier beleven en daardoor sneller positief zijn over het merk en het sneller delen met anderen.

En zo is deze inflatable roze flamingo een heel belangrijk element binnen de visuele identiteit geworden van GoGo Tours.

 

Meer weten over Opblaasbare premiums?

Het is altijd belangrijk om goed na te denken of een inflatable premium past bij je merkidentiteit, doelgroep en marketingstrategie voordat je ze inzet. Ze zijn niet geschikt voor alle merken of marketingdoelen, maar ze kunnen uitermate effectief zijn in de juiste context.

Bij Publi air denken we graag met je mee over de productie en inzet van een opblaasbare premium.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: