Publi-Air-Fiera–del-Suono-2

Fiera del Suono

Een Immersive Sound Experience

2023 - 2024

Laat je onderdompelen in artistieke beleving van Fiera del Suono

Fiera del Suono zet zich in voor het innoveren van benaderingen om collecties van cultureel erfgoed en creatieve verhalen toegankelijker te maken voor een groter publiek.

In dit streven speelt audio een steeds belangrijkere rol als medium, waarbij recente technologische ontwikkelingen uitgebreidere mogelijkheden bieden voor het creëren van diepere en meer meeslepende ervaringen.

Het project maakt gebruik van geluidsmateriaal afkomstig van de collecties van Beeld en Geluid, het Regionaal Archief Tilburg en privé audioverzamelingen. Daarnaast zijn er nieuwe opnames gemaakt met de stemmen van bekende personen zoals Hetty Heyting, Saskia Temmink, Elisa Beuger en Paul Disbergen.

 

Het concept

De bijzondere installatie Fiera del Suono betekent: de kermis van geluiden. In het atrium (de centrale hal) word je begroet door grote kleurrijke abstracte kermisattracties.

Een waarzegster neemt je, vanuit haar glazen bol, mee op reis door de tijd waar geluiden van artiesten, circuspaarden, draaiorgels en achtbanen je naar de toekomst leiden. Met behulp van een locatiegestuurd audiosysteem via koptelefoons én een audioscape van maar liefst zestig speakers en subwoofers wordt een uniek landschap van geluiden gevormd. Afhankelijk van de plek waar je bent, hoor je steeds een ander deel van het verhaal.

 

 

Productie

Alles in deze experience draait om de immersive audio. Eventuele omgevingsgeluid of geluiden uit de inflatables zijn daarom niet wenselijk. Daarom hebben we gekozen om luchtdichte inflatables te produceren. Deze maken geen gebruik van continue draaiende blowers en daarom kunnen deze objecten voor een langere periode achtereenvolgend gebruikt worden.

De Fiera del Suono inflatables zijn gemaakt uit luchtdichte frames die vervolgens gestoffeerd zijn. Alle objecten zijn uiteindelijk vervaardigd in 3 primaire kleuren: rood, geel en blauw.

Voor een eerste pilot is de kermis van geluiden gelanceerd tijdens de Tilburgse Kermis in 2023. Vervolgens heeft Fiera del Suono op Big Art in de Bijlmer bajes gestaan. De laatste plek waar de experience te bewonderen viel was in februari van dit jaar Beeld en Geluid te Hilversum.

 

Samenwerking diverse partijen

Fiera del Suono is een project van mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, meerdere studentengroepen van de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool Utrecht en Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en natuurlijk Publi air!

In opdracht van René van Engelenburg van DROPSTUFF MEDIA, hebben wij deze serie unieke 3D objecten ontworpen en geproduceerd. Deze kleurrijke abstracties van kermisattracties vormen samen de route van de experience.

Studentengroepen van de drie deelnemende hogescholen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de storyline en zullen in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024 publieksonderzoek en voorstellen voor ontwerpaanpassingen doen.

Fiera del Suono on tour

Na twee eerste experimentele edities in 2023 in Tilburg en Amsterdam, reist deze auditieve kermis verder naar andere locaties in Nederland en buitenland. Zo reist het project nog naar het beroemde SXSW Festival in Austin Texas en de Dutch Design Week 2024 in Eindhoven.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een Immersive Experiences?

Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

 

 

 

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: