bijenkorf-wolken-publiair 15

Bijenkorf Clouds

In de wolken bij De Bijenkorf

2022

Met je hoofd in de wolken…

De Bijenkorf is de plek waar men kan genieten van het leven en de mooiste producten. Speciaal voor de lichthal in de vestigingen Amsterdam, Utrecht en Amstelveen hebben we een bollenstructuur ontworpen die samen een megawolk vormen in de lucht.

 Het idee was om een beleving te creëren in de lichthal die de aandacht trekt van bezoekers. Daarnaast zou het object instagramable moeten worden, zodat bezoekers zowel on- als offline geconfronteerd worden met de wolken. Met de wolken hebben we, samen met De Bijenkorf, een beleving gecreëerd die een blijvende herinnering achterlaat waarvoor je fysiek naar de winkel wilt komen.

 

Campagne

De wolken zijn onderdeel van de campagne ‘Leef Lustig’, waarbij het samenkomen door het delen van mooie ervaringen centraal staat. De komende periode staat de wolk centraal in de campagnes van De Bijenkorf en gaan vormen avontuur, het dwalen langs bijzondere plekken, geuren en kleuren de boventoon in de winkels en campagnes.

 

Het ontwerp

De uitdaging bij dit ontwerp was om het 3D design te vertalen naar een inflatable constructie. De wolken structuur moest zodanig geplaatst worden dat het paste in de lichthal, rekening houdend met historische staat van het pand (Amsterdam) zelf. De enige mogelijkheid om de installatie uiteindelijk op te hangen was via het dak en de nok. Een uitdaging waar Publi Air van houdt!

Om de positie van deze wolk inflatable zo goed mogelijk af te stemmen is er een totaal 3D ontwerp gemaakt door het architectenbureau VIRTUAL ARCHITECTURE BV, die het gehele atrium (Amsterdam) in kaart heeft gebracht. Samen met onze opdrachtgever en het architectenbureau hebben we de uiteindelijke positie van de wolken bepaald.

Voor de wolken is gekozen voor een formaat van 8 en 10 meter lengte.

 

Lokaties

De wolken zijn te bewonderen (aug 2022) in De bijenkorf vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Amstelveen. In Amsterdam vullen maar liefst 5 wolken de lichthal. In Utrecht en Amstelveen was uiteindelijk plaats voor 1 mega wolk.

 

Een keer met ons team brainstormen over een te gekke inflatable installatie? Voor winkels, events of horeca? Wij denken graag met je mee! 
Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: