Publi-Air-Dutch moving media

Surf’s Up met een nieuwe coole laptop!

Brand activation

2023

Hoe introduceer je een nieuwe laptop bij scholieren en studenten!

Deze nieuwe laptop werd aan het einde van de zomer geïntroduceerd in Nederland. De slimme laptop wordt veel gebruikt door scholen en studenten, daarom was het ook belangrijk om een opvallende introductie campagne te lanceren, speciaal voor deze doelgroep.

Old Skool Brand Activation

In het begin van de zomer werden wij benader door Jeroen Douw, projectmanager bij Dutch Moving Media (DMM). Dit professional activatie bureau denkt graag out of the box en daarom zochten ze een partner die hen kon helpen bij het realiseren van een nieuwe merk activatie.

 

Publi-Air-Dutch moving media

Custom Surf Simulator

Het idee van DMM was om een custom Surf Simulator te ontwikkelen voor de brand activation van de nieuwe laptop. Na enkele brainstorms samen zijn we tot de conclusie gekomen dat wij dit project graag samen met hen wilde oppakken.

Wij gingen voor de zomer nog aan de slag met het ontwerp en de technische mogelijkheden voor de Surf Simulator.

 

 

Het Ontwerp

Wij zijn tot een ontwerp gekomen wat bestaat uit een inflatable laptop én een mechanisch bestuurde surfplank die geïntegreerd werd in de inflatable. Het complete ontwerp en de bedrukking zijn 100% gelijk aan de echte laptop. We kunnen bijna spreken van een MEGA computer!

De surfplank zelf was op ware grootte en kon, net als een echte surfplank, alle kanten op bewegen. Het resultaat was een opvallend geheel. De mega grootte inflatable laptop en mechanische surfplank vormde een opvallende verschijning. Perfect voor een brand activation.

 

Campagne

De introductie van de de nieuwe laptop zou plaatsvinden na de zomer, tijdens de zogenaamde ‘Back to School’ periode begin september. Een van de voorwaarden van de activatie was dat deze eenvoudig te vervoeren zou zijn en makkelijk op en af te breken. Zodoende konden meerdere scholen worden bezocht tijdens de campagne periode. Een echte road tour dus.

Scholieren konden tijdens het event op de surfplank staan en meedoen met de contest. Diegene die het langste kon blijven staan op de plank maakte kans op gloednieuwe laptop. Natuurlijk kunnen we je vertellen dat en genoeg animo was om mee te doen!

 

Veiligheid

Natuurlijk is bij zo’n attractie veiligheid een belangrijk aspect. Daarom deed inflatable laptop ook dienst als valkussen.

Wanneer inflatables als attracties gebruikt worden gelden er strenge veiligheidseisen. Vandaar dat wij soort productie altijd samenwerken met een TUV-instantie, die de veiligheidsaspecten controleert en uiteindelijk goedkeuring geeft om de installatie in te zetten. Een proces dat enige tijd in beslag kan nemen maar ontzettend belangrijk is voor ons, de opdrachtgever en natuurlijk ook de gebruiker.

Naast de functie van valbeveiliging viel deze complete inflatable ontzettend goed op en trok deze alle aandacht van de scholieren. Awesome impact dus én een geslaagde brand activation dus!


Ook een keer brainstormen over een te gekke Merk Activatie?

Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.


 

 

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: