Publi-air-inflatable-art-2022-15

BlowUp Art Den Haag 

Een spectaculaire wandelroute langs de straten en pleinen rond het Binnenhof in Museumkwartier

2022

Verschillende opblaasbare kunstwerken in Den Haag

We schreven er laatst al een blog over, maar Inflatable Art, of BlowUp art is hot! Tot 13 oktober kun je in Den Haag de BlowUp Art route lopen. Een spectaculaire wandelroute rond het Binnenhof waar een selectie internationaal werkende kunstenaars, onder wie enkele uit Den Haag, verantwoordelijk zijn voor de BlowUp Art. De tijdelijke expositie in de openbare ruimte zetten de vertrouwde omgeving van het Museumkwartier in een nieuw licht.

De enorme BlowUps zijn te vinden bij Museum de Gevangenpoort, het schelpenpad langs de Hofvijver, de Koninklijke Schouwburg, de Schoorsteenvegerstraat en het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein. Alle objecten zijn speciaal voor deze plekken ontworpen en geproduceerd. En Publi Air heeft de eer gehad om aan vier van deze Inflatable Art installaties mee te morgen werken.

 

Publi-air-Blowup-Art-Den-haag-6-2022-1

De Kunstenaars

Alle objecten zijn speciaal voor de plek gemaakt door internationale en Nederlandse kunstenaars: Steve Messam, Marleen SleeuwitsAdrianus Kundert, Larissa Ambachtsheer en Ludmila Rodrigues & Mike Rijnierse.

 

De Gevangenpoort door Steve Messam

Steve Messam (Verenigd Koninkrijk) is één van de kunstenaars die internationale furore maakt met zijn gigantische ‘inflatables’. De felgroene ‘Tunnel’ transformeert de boog van de Gevangenpoort in een vrolijk bubbelende omhelzing, die bezoekers kunnen betreden via een houten brug die speciaal in de onderdoorgang is aangelegd. Publi Air is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze inflatbale art installatie.

 

Koninklijke Schouwburg door Marleen Sleeuwits

Marleen Sleeuwits is een succesvolle multidisciplinaire kunstenares. Haar werk kenmerkt zich doordat zij de eigenschappen van een locatie of plek probeert te doorgronden om die vervolgens te versterken door een nieuwe elementen bij of in te plaatsen. En dit keer door middel van inflatables.

Dagenlang fietse ze door Den Haag voor deze installatie om zuilen te fotograferen. Die verzameling voegt ze in allerlei groottes en kleuren toe aan dit voorplein van de Koninklijke Schouwburg. Samen met Marleen heeft Publi Air deze opvallende installatie tot leven gewekt.

 

Sunset on The Hague, Hofvijver door Rodriques + Rijnierse

Een te gekke installatie die we al eerder voor kunstenaars duo Mike Rijnierse en Ludmila Rodrigues installeerde in Delft. Het Haagse kunstenaarsduo maakte een drijvend portret van de zonsondergang dat bezoekers uitnodigt om er omheen te lopen en zich af te vragen wat ze eigenlijk zien terwijl ze foto’s maken. Sunset on Delft is geïnspireerd op Vermeer’s schilderij ‘Zicht op Delft’ dat in het Mauritshuis hangt.

Deze installatie is te zien in de Hofvijver van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober van 19.00 - 23.00 uur.

 

Schoorsteenvegerstraat door Larissa Ambachtsheer

De jonge Haagse kunstenaar Larissa Ambachtsheer staat bekend om haar kunstwerken van een gemengde techniek van schilderkunst en fotografie. Op uitnodiging van BinnenhofBuiten, ontwikkelde ze De interventie in de Schoorsteenvegersstraat (naast Pulchri Studio). Deze installatie vormt een opvallend kleurig contrast met de statigheid van het Lange Voorhout. Ook hier is Publi Air medeverantwoordelijk voor de uitvoering.

 

Publi-air-inflatable-art-2022-16

 

Willem van Oranje op het Plein door Steve Messam

Het lijkt alsof de kroon van het Vrijheidsbeeld over de schouders van de Vader des Vaderlands is gevallen. Op meer dan drie meter hoogte omhelzen grote bewegende pieken het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein. Toeschouwers kunnen onder de tijdelijke installatie doorlopen en de verlichting in het kunstwerk verhoogt de sfeer van de monumentale ingreep. Een te gek voorbeeld van Inflatable Art!

 

 

Lange Vijverberg door Adrianus Kundert 

Adrianus Kundert Nederlandse ontwerper die vooral wereldwijde bekendheid verwierf als mede bedenker van @basketclub, een netwerk van designers die elkaar tijdens de coronapandemie op Instagram inspireerden door emoticons te vertalen naar driedimensionale weefsels. Speelsheid, ambachtelijkheid en ironie gaan ook goed samen met Blowups en dat is goed te zien aan object op de Lange Vijverberg. 

Publi-air-inflatable-art-2022-17
Publi-air-Blowup-Art-Den-haag-4-2022-1

 

BlowUp Art Den Haag

Alle kunstwerken zijn nog te zien en met donderdag 13 oktober 2022 in en om het Binnenhof. BlowUp Art Den Haag is een productie van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof.

 

Interesse in BlowUp Art? 

Een keer met ons team brainstormen over Inflatable Art en mega BlowUps? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: