10-MAIN-Publi-air-Blow-up-art-Den-Haag-2024

BlowUp Art
Den Haag 2024

 #blowupartdenhaag #binnenhofbuiten #thisisthehague

2024

BlowUp Art Den Haag 2024: Creativiteit drijft op de Hofvijver

Dit jaar zet BlowUp Art Den Haag de Hofvijver, het historische hart van de stad sinds de 13e eeuw, in de schijnwerpers. Het tijdelijke festival met opblaaskunstwerken, gelegen in het Museumkwartier, transformeert de vijver in een weelderige tuin op een drijvend ponton. Hier schitteren betoverende creaties van vier prominente Nederlandse ontwerpers: Marcel Wanders, Job Smeets, Studio Mieke Meijer en Sigrid Calon.

 Vier speciaal ontworpen kunstwerken sieren de drijvende tuin, die ook waterpartijen bevat. Dit unieke landschap is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen studenten van de opleiding 'Leefbare stad en klimaat' van Yuverta, ecologisch landschapper Deborah Treep, en kunstenaar Frank Bruggeman. Het project verenigt kunst, ecologie en design op bijzondere wijze.

 

 

De kunstenaars van BlowUp Art Den Haag 2024

De derde editie van BlowUp Art Den Haag wordt gecureerd door Mary Hessing, die vier vooraanstaande namen binnen de Nederlandse designwereld heeft geselecteerd:

Studio Job: Job Smeets staat bekend om zijn speelse en vaak provocerende ontwerpen. Bij Studio Job worden unieke stukken vervaardigd door het combineren van hightech tools met ambachtelijke technieken die in Nederland bijna verdwenen zijn, zoals brons gieten, glas in lood maken en emailleren. Alledaagse objecten zoals jerrycans en pannen ondergaan hier een complete transformatie: ze worden vergroot, vervormd en soms zelfs voorzien van een gouden neus.

Marcel Wanders: Een pionier in Dutch Design, die elegantie en innovatie combineert. De kleurrijke, spiegelende eieren van Wanders op de Hofvijver reflecteren niet alleen de bezoekers, maar vormen ook portretten van voorbijgangers in het hart van de democratie. Ze belichamen meningen die soms botsen of even uit balans raken, om vervolgens weer rechtop te komen drijven.

 

 

Studio Mieke Meijer: Meijer staat bekend om haar minimalistische en architectonische ontwerpen. De speelse term 'Arboresque,' afgeleid van 'Arboretum' (een verzameling levende bomen), verwijst naar een installatie van drie met lucht opgeblazen bomen, ontworpen door Studio Mieke Meijer. Deze boomachtige structuren variëren in omvang en verlopen van stam naar takken en twijgen. De logische samenhang tussen deze elementen weerspiegelt de structuur van de natuur, waar vergelijkbare patronen terug te vinden zijn in alles, van planten tot sterrenstelsels.

Sigrid Calon: Haar geometrische, grafische stijl vertaalt zich perfect naar de opblaaskunst. Sigrid Calons opblaaskunstwerk is een eerbetoon aan het 'torentje van de premier'. Dit achthoekige bouwwerk, vermoedelijk gebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw, fungeerde oorspronkelijk als zomerprieel voor de graven van Holland. Calons creatie weerspiegelt de symboliek van die oorspronkelijke functie en benadrukt de liefdevolle openheid die zij graag terug zou zien in de hedendaagse politiek.

 

Over het concept: De natuurinclusieve tuin

In tijden van klimaatcrisis zijn alle vernieuwingen gericht op het slimmer inzetten van groen voor de leefbaarheid in de stad; denk aan daktuinen, stadsboerderijen, voedselbossen en klimaatbeheersing. Deze drijvende tuin, waarin spannende waterpartijen en wilgenbundels elkaar afwisselen, dient als tijdelijk voorbeeld om bezoekers te inspireren.

Een workshop van beeldend kunstenaar Frank Bruggeman gaf het eerste zetje voor het ontwerp door tweedejaars studenten van de afdeling ‘leefbare stad en klimaat’ van Yuverta. Onder leiding van ecologische landschappers Deborah Treep en Natascha van den Ban, bijgestaan door de Stadskwekerij Den Haag en Engelsman Hoveniers werd het ontwerp in één dag gerealiseerd.

 

De organisatie

BlowUp Art Den Haag 2024 wordt samengesteld en geproduceerd door Mary Hessing voor BinnenhofBuiten, die activiteiten organiseert tijdens de renovatie van het Binnenhof in opdracht van The Hague & Partners en de gemeente Den Haag. Wil je meer weten over eerdere edities? Bekijk ze dan hier en hier. Publi air is enorm trots dat we in 2024 voor de 3e keer mee mogen werken aan dit fantastische event! Op naar meer, op naar 2025!

Bezoek BlowUp Art Den Haag

Locatie: Hofvijver - Lange Vijverberg
Van: 9 mei – 2 juni 2024

Maandag        11:00 – 20:00
Dinsdag          11:00 – 20:00
Woensdag      11:00 – 20:00
Donderdag      11:00 – 20:00
Vrijdag            11:00 – 20:00
Zaterdag         11:00 – 20:00
Zondag           11:00 – 20:00

Fotografie: Ronald Smits / Organisatie: @binnenhofbuiten 
#blowupartdenhaag #binnenhofbuiten #thisisthehague

 

 

Interesse in Blowup Art?

Een keer met ons team brainstormen over Blowup Art en mega BlowUps?
Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

 

 

 

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: