Steve_Messam-1-Publi-air-inflatable-art-2023

BlowUp Art Den Haag 2023 

Wandelen langs waanzinnige en kleurrijke opblaaskunst tijdens de tweede editie van BlowUp Art in Museumkwartier Den Haag!

2023

Tweede editie BlowUp Art kleurt Den Haag, mede dankzij Publi Air

Nieuw jaar, nieuwe Blowup Art Den Haag. Inmiddels is dit event toch wel een van onze favoriete events van het jaar. Niet alleen omdat wij mogen meewerken aan dit mooie initiatief, maar zeker ook omdat wij merken dat BlowUp Art steeds populairder wordt.

Van 5 mei tot en met 28 mei 2023 kun je in het Museumkwartier in Den Haag de gehele BlowUp Art route lopen

 De tweede editie van BlowUp Art Den Haag laat je kennis maken met spectaculaire, inflatable creaties die specifiek voor een bepaalde locatie in het Museumkwartier zijn ontworpen. Ook dit jaar zijn de inflatable art stukken ontworpen door nationale en internationale kunstenaars. Tijdens de wandeling ontdek je vijf kunstwerken in de open lucht, een zesde kunstwerk hangt in de historische, overdekte winkelstraat De Passage. Deze expositie wil je niet missen!

 

De route

De zes, overigens tijdelijke, kunstwerken zijn speciaal ontworpen voor de Berlage Kiosk op het Buitenhof, de Hofvijver, de zijgevel van Het Nationale Theater - de Koninklijke Schouwburg, de uitgang van de parkeergarage Museumkwartier aan het Tournooiveld, de Passage en het schelpenpad langs de Lange Vijverberg

 

Kunstenaars

Paul Cournet (FR/NL)
Steve Messam (UK)
Raw Color (D/NL)
Lambert Kamps (NL)
Yamuna Forzani (IT/UK/NL)
Theo Botschuijver (NL)

 

Paul Cournet – Solar Cloud

De Solar Cloud’ zweeft als een groot kussen boven het vrijstaande paviljoen dat Berlage honderd jaar geleden ontwierp. Cournet’s nieuwe ingreep lijkt met een navelstreng verbonden aan dit juweel van de Haagse bouwgeschiedenis.

Dat Paul Cournet zijn oog liet vallen op de Berlage Kiosk als locatie voor zijn blowup kunstwerk is niet vreemd. Na zijn studie architectuur in Bordeaux en Parijs werkte Paul Cournet als senior architect bij het befaamde OMA van Rem Koolhaas in Rotterdam. Sinds 2021 heeft hij zijn eigen studio ‘Cloud’.

 

Steven Messam – Crested 

Groter dan een huis maar zo licht als een veertje. Een van de voordelen van Inflatable Art. De opblaasbare textiele kunstwerken van Steve Messam worden vaak toegepast op monumentale gebouwen over heel de wereld.

Eenmaal opgeblazen is de impact van Crested groot. De felrode punten bewegen golvend in de wind en maken van de Uitgang van parkeergarage Museumkwartier en vrolijke situatie

 

Raw Color – Compressed Cylinders 

‘Compressed Cylinders’ bestaat uit een aantal slungelige buizen die worden opgepompt tegen de wanden van een lege etalage. De ruimte vult zich letterlijk met kleur. En wanneer ze weer leeglopen, ontstaat er een nieuwe vrolijke compositie.

 Deze opvallende en kleurrijke installatie is gemaakt door Raw Color uit Eindhoven. Sinds 2007 ontwikkelt het ontwerp duo (Daniera ter Haar (NL) en Christoph Brach (D) een pure benadering van kleur, die vorm kan krijgen in grafisch ontwerpen, fotografie, producten en nu ook in Blowup Art.

.

 

Lambert_Kamps-1-Publi-air-inflatable-art-2023

 

Lambert Kamps – Submarine 

Onze hedendaagse wereld staat vol items, denk aan auto’s, gebouwen en infra, die we slechts een klein deel van de dag gebruiken. Voor ontwerper en kunstenaar Lambert Kamps is de beschikbare ruimte in ons land te kostbaar om onnadenkend mee om te gaan.

 De Blowup installatie ‘Submarine’ in de Hofvijver komt boven en zinkt na een tijdje weer onder het wateroppervlak. Dit kunstobject speelt met de bekende vraag van Shakespeare: ‘to be or not to be’.

 

 

Yamuna Forzani – Een groot hart

In deze gevel aan de Schouwburgstraat duwen twee oude gebouwtjes tegen de grijze en saaie nieuwbouw van de Koninklijke Schouwburg. Deze locatie is een prima plek voor Yamuna Forzani, een Italiaans- Engelse kunstenaar. Zij is namelijk gek op die tegenstellingen in het straatbeeld.

 Omarmd door + en -> symbolen staat Forzani’s wereldbol voor gelijkheid en optimisme. Forzani studeerde Textiel en Mode aan de KABK en werkt vanuit haar standplaats Den Haag.

 

Yamuna_Forzani-1-Publi-air-inflatable-art-2023
Theo_Botschuijver-1-Publi-air-inflatable-art-2023

Theo Botschuijver - Ode aan de Gloeilamp

Pikdonker is het nooit in de koepel van De Passage. Electiciteit zorgde er ruim een eeuw geleden voor dat de huizen en starten nooit meer duister waren. ‘Een beetje jammer dat de gloeilamp is vergeten’, zegt kunstenaar Theo Botschuijver. ‘Spaarlampen en LED. Zuiniger natuurlijk, waren er nooit gekomen zonder dit gloeiende icoon’. De ‘Ode aan de Gloeilamp’ is te zien in de koepel van De Passage.

 Theo Botschuijver werkt al sinds 1967 in Blowup Art. Muziekliefhebbers herkennen misschien nog wel het reusachtige opblaasvarken van Pink Floyd’s Animals uit 1977. Ook Sean Connery in een grote zilveren bal die over water loopt in James Bond’s ‘Diamonds are Forever’ is zijn werk.

Bezoek BlowUp Art Den Haag

Alle kunstwerken zijn nog te zien tot en met 28 mei 2023 in het Haagsche Museumkwartier. BlowUp Art Den Haag is een productie van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof. Meer informatie vind je op de website.

 Fotografie © Ronald Smits 2023

 

Interesse in BlowUp Art? 

Een keer met ons team brainstormen over Inflatable Art en mega BlowUps? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op met Pepijn of Samuel.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: