Publi-air-MerQueer-2021-3

Big Fat Trans Light MerQueer

Kunstsculptuur door Golden Dean (Dean Hutton)

2021

Kunst sculptuur NDSM

In opdracht van Stichting NDSM heeft Publi air opnieuw een kunstsculptuur gemaakt, ontworpen door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Golden Dean (Dean Hutton). De eerste inflatable die wij voor Hutton maakte was de Soft Vnxnxs. Deze heeft in het HEM gestaan en was een enorm succes.


 

Publi-air-MerQueer-2021-6
Publi-air-MerQueer-2021-7

Ontwerp

Dean Hutton vroeg ons aan de slag te gaan met zijn nieuwe design: Big Fat Trans Light MerQueer. Een hybride tussen een mens en zeemonster, dat met tentakels uit het IJ-water lijkt te zijn gekropen. In het ontwerp spelen lichaamscontouren wederom een hoofdrol. Met het kunstwerk adresseert Hutton de persoonlijke en politieke ervaring van ‘hyper visibility’: zichtbaar (dik, queer, trans lichaam) en tegelijkertijd onzichtbaar en onbelangrijk (dik, queer, trans lichaam) zijn.

Het kunstwerk moest groter, gekker en opvallender worden dan de Soft Vnxnxs. Dat is gelukt!

 

(Come to) Light Festival NDSM

Stichting NDSM beheert en programmeert het circa 10 hectare grote buitengebied van de NDSM-werf. Vanuit hun rol van regisseur wordt samen met de gemeenschap gewerkt aan een breed cultureel programma om de culturele uniciteit van het gebied zichtbaar te maken.

In de wintermaanden van 2021 presenteerde de stichting ‘(Come To) Light’, een expositie bestaande uit vier lichtwerken. Vier internationale makers belichten met hun werken voor hun belangrijke thema’s of personen. Zij geven daarmee antwoord op de vraag: wie of wat mag in publieke ruimtes meer in de spotlight staan? De werken zijn gratis te bezoeken en  verspreid over de NDSM-werf te vinden. Meer weten over NDSM of de expositie? Bezoek deze pagina. 

Publi-air-MerQueer-2021-3

Reactie NDSM (Petra Heck)

“De samenwerking met Publi air was heel professioneel en soepel. De afstemming met de kunstenaar op afstand ging ook heel goed gelukkig, want Dean kon niet overkomen aangezien het krijgen van een visum nu met covid erg moeizaam loopt. Ik ben heel blij met het eindresultaat, werkt goed op de locatie.

 Ook toen er van vandalisme sprake was kwam Publi air meteen in actie en loste het issue op. En hoewel vandalisme mij niet perse positief stemt over de samenleving vecht ik graag voor een socialere wereld, zoals Dean zegt:

 "Radicaal zacht in een compromisloze wereld… Een tenderqueer investeert vertrouwen in een publiek om vriendelijk te reageren, om onze lichamen samen veilig te laten zijn, om queer ruimte te geven, ongeacht de manier waarop we elkaar soms tekort doen."

 Goldendean deelt momenten van zachte moed om het recht van alle lichamen te bevestigen om te bestaan, gevierd en beschermd te worden – om die tedere gevoelens op te roepen door weloverwogen te doen alsof ze gek en speels zijn, soms een clown, soms een krijger, altijd kwetsbaar.”

 

Heb jij ook een idee voor een opblaasbaar kunstobject en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met Pepijn of Samuel.

Nog meer inspiratie.

Zie meer van onze Look Book.

 

Spreek een van onze adviseurs.

Ze staan te trappelen om je vragen te beantwoorden.

publi_air_pepijn_en_samuel

Tijdens kantooruren nemen we binnen 3 uur contact met jou op of bel ons op 088 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
088 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Blijf op de hoogte

met een nieuwsbrief die wél leuk is: